Organisatie En Teamontwikkeling

Published Sep 12, 20
6 min read

Teamontwikkeling optimale samenwerking

Maar in de huidige dynamische, volatiele en complexe omgeving waarin teams opereren gaat het ook om alertheid en wendbaarheid.Alertheid is gericht op het signaleren van kansen en wellicht bedreigingen. Dat kan zijn binnen het eigen bedrijf en buiten het bedrijf. Wat doen klanten en concurrenten? Wat betekent nieuwe wet- en regelgeving? Wat zijn technologische (ICT) ontwikkelingen die we kunnen gebruiken?Als die alertheid voldoende is gaat het om het vertalen naar nieuwe werkwijze.

Online Talenttraining – Haal het beste in je team naar boven! In deze tijd moet je samenwerken opnieuw uitvinden. Om dit proces te versnellen, geven we jullie meer inzicht in de talenten van elk teamlid. Dit doen we met de teamrollen van Belbin. Al jaren dé manier om vanuit talenten samenwerking te versterken.

Hierdoor wordt je zelf effectiever in je werk én ga je beter samenwerken met je collega’s. Ook ontstaat meer ruimte voor verschillen in het het team en leer je deze verschillen beter benutten. Ieder teamlid vult een online 360 graden vragenlijst in; je ontvangt hierin ook feedback van anderen. In sessie 1 leer je hoe de teamrollen werken en krijg je zicht op je eigen talenten en valkuilen in samenwerking; Na sessie 1 krijgt ieder teamlid een persoonlijke opdracht om zijn of haar talent (nog) meer in te zetten In sessie 2 kijken we samen hoe het team als geheel meer gebruik kan maken van de aanwezige talenten.

Teamontwikkeling Cursussen Voorbeelden

“Ik heb voor mijn team een Teamontwikkelingstraject door Ingrid georganiseerd. De samenwerking ging stroef op de afdeling, mensen vertrouwden elkaar niet en gingen elkaar uit de weg. Na elke bijeenkomst zag ik direct een verandering. Mensen stapten sneller op elkaar af, ze durfden meer tegen elkaar te zeggen en het onderlinge contact was verbeterd.

Dankzij je prettige manier van begeleiden en de manier waarop je ons geholpen hebt onze kwaliteiten te gaan gebruiken, is het werkplezier en de werksfeer verbeterd. Het traject heeft mij en mijn collega's rust en overzicht gebracht. We communiceren meer ontspannen en helder naar elkaar toe en we waarderen elkaar meer." Liesbeth de Brand, office manager Dank je wel voor een hele leuke en leerzame dag (Teamontwikkeling resultaat en zelfsturing ).

We hebben bovendien ons zelf beter leren kennen en elkaar. Het was een vruchtbare dag waar we zeker een vervolg aan gaan geven. F. de Jager, Manager IT & Business Intelligence (teamontwikkeling activiteiten).

Teamontwikkeling Communicatie Boordevol tips

De Steven heeft een tweetal trainingslocaties namelijk: Drenthe: Hoogeveen en Utrecht: Amersfoort. Incompany trainingen kunnen we in geheel Nederland uitvoeren: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland. Wij verzorgen ook online coaching via skype, zoom of teams. Ook wanneer je verder weg woont kan dit een aantrekkelijke optie zijn.

Teamontwikkeling Communicatie in vijf fasenTeamontwikkeling Communicatie met Courius.com

Teamontwikkeling en organisatieontwikkeling bestaat bij de gratie van mensen. Zonder mensen is er geen team en zonder medewerkers is er geen organisatie. Teamontwikkeling en organisatieontwikkeling gaat dus in eerste instantie over de individuele ontwikkeling van medewerkers. Daarna gaat het over ons samen! Ontwikkeling omschrijven wij als: groei of vermeerdering van kennis en inzichten toename van vaardigheden grotere bewustwording van wat je wilt bereiken Team- en organisatieontwikkeling gaat over: ontwikkeling van kennis, inzichten en vaardigheden binnen het team zicht krijgen op eigen kunnen en gezamenlijke mogelijkheden gezamenlijke ambitie bewustwording waar onze kwaliteiten en valkuilen liggen inzicht in onze belemmerende en stimulerende overtuigingen het durven aangaan van eigen kwetsbaarheid zelfvertrouwen, zelfinzicht, zelfrespect, zelfbewustzijn, zelfverzekerd Bij team- en organisatieontwikkeling zijn veel onderwerpen belangrijk.

Zowel voor bedrijven als overheidsorganisaties. De training kan incompany worden verzorgd maar uitvoer kan ook plaatsvinden op onze locaties te Hoogeveen of Amersfoort. Afspreken en aanspreken is deels een vaardigheid maar heeft ook vooral te maken met gedrag. Het proces van afspreken en aanspreken bevorderen of stimuleren is gedragsverandering. De training verzorgen wij opmaat en kan met andere teamdoelen gecombineerd worden.

Teamontwikkeling Cursussen resultaat en zelfsturing

Een traject gericht op teamontwikkeling is geschikt in een aantal situaties: er is een nieuw team gevormd (bijvoorbeeld een nieuwe ondernemingsraad, managementteam of afdelingsteam) en je wilt elkaar direct beter leren kennen bij fusie of reorganisatie waardoor medewerkers elkaar onvoldoende kennen in een bestaand of nieuw team wil je zoveel mogelijk elkaars kwaliteiten benutten je wilt de onderlinge samenwerking verbeteren en optimaliseren tussen de teamleden je wilt optimale prestaties behalen als team en doelgericht- of resultaatgericht werken bevorderen je merkt dat er spanningen onderling zijn tussen de teamleden en daar wil je wat aan doen onder leiding van een externe coach We verzorgen diverse trainingen in het kader van overlegvormen en vergadertechnieken.

Speciaal voor voorzitters bieden wij training en coaching gericht op het leiden van vergadering of werkoverleggen. Maar ook voor de ondernemingsraad en personeelsvertegenwoordiging hebben we diverse trainingen. Bij ons kun je ze combineren met thema’s als communicatie, onderhandelen, adviseren en conflicthantering. Talentontwikkeling is binnen jouw team erg belangrijk. Iedereen wil sterk in zijn schoenen staan, meer zelfvertrouwen, zich minder aantrekken van anderen, beter met tegenslagen omgaan en zich prettiger en fijner voelen.

Teamontwikkeling Communicatie waar staat jouw team?Teamontwikkeling samen met Courius.com

Resultaat van de training: eigenwaarde van de teamleden is sterk toegenomen, ze ervaren meer rust teamleden leren om elkaar te benutten er ontstaat vertrouwen er ontstaat een positieve groepsdynamiek er ontstaat verbondenheid en veerkracht Wil je de samenwerking verbeteren binnen jouw team verbeteren? De training samenwerking verbeteren binnen jouw team kan daar een behoorlijke bijdrage aan leveren.

Teamontwikkeling Communicatie Juist in deze tijd

De training is niet geschikt bij onderlinge verstoorde verhoudingen. Benut je de kwaliteiten binnen jouw team wel voldoende? Hebben teamleden zicht op elkaars kwaliteiten en valkuilen? Een teamanalyse helpt om de kracht van jouw team te ontdekken. In Hoogeveen en Amersfoort maar ook incompany kunnen wij de teamtraining kernkwaliteiten voor je verzorgen.

We beginnen met een teamanalyse aan de hand van onze online eigenschappenanalyse. visie op teamontwikkeling. Iedere deelnemer van de training krijgt een persoonlijk rapport met inzicht in eigen kwaliteiten. De training gaat daarna in op: wat zijn onze gezamenlijke kwaliteiten. Bij ieder willekeurig team kunnen wij een teamanalyse maken op basis van onze eigenschappenanalyse.

Teamontwikkeling Communicatie samen met Courius.comTeamontwikkeling samen met Courius
Teamontwikkeling Cursussen Boordevol tipsTeamontwikkeling Cursussen met Courius

Doelen stellen binnen een team wijst op gezamenlijkheid. Gezamenlijke doelen stellen en halen. Bijvoorbeeld: je wilt samen een bepaalde omzet halen binnen het team je wilt beter samenwerken je wilt effectiever werken je wilt resultaatgericht werken je wilt de communicatie binnen het team bevorderen qua openheid je wilt anders met jouw tijd omgaan als teamleden Merk je dat er onderling spanningen zijn en kun je er maar moeilijk de vinger achter krijgen? Merk je dat de gesprekken nog niet de gewenste verandering hebben bewerkstelligd? Een teamcoach kan je helpen om de onderlinge spanningen bespreekbaar te maken.

Teamontwikkeling resultaat en zelfsturing

Teamcoaching is altijd maatwerk. teamontwikkeling samenwerken. Een goede inventarisatie vooraf is van belang om tot een traject te komen. De training feedbackvaardigheden heeft als doel om de open communicatie binnen je team te bevorderen en de feedbackvaardigheden van de teamleden verder te ontwikkelen. Wat is feedback? Hoe geef je feedback? Wat is kritiek? Hoe geef je kritiek? Maar ook: hoe ontvang je kritiek en feedback? De training is niet geschikt wanneer er ernstige teamconflicten zijn.

Navigation

Home

Latest Posts

Tent Huren Voor Jouw Evenement? in de buurt

Published Dec 06, 21
6 min read

Onze Tenten - Tentenverhuur Vindt ze hier

Published Nov 29, 21
6 min read

Financiële Cijfers Begrijpen

Published Nov 24, 21
6 min read